Rosa Parks blog

postrock/experimental/indie band from győr-hungary

Hazaértünk a miniturnéról, íme egy rövid beszámoló az egész hónapról:


Július 6. Budapest @ SilenusPub: az ausztrál Meniscus vendégeként játszottunk egy rövid szettet. Örülünk, hogy Tiborék ránk gondoltak, és a pub is elég menőn néz ki.

Másnap, 7-én Vendel szatymazi tanyabulijára voltunk hivatalosak, ahol a "defekt" színtér néhány bandája mellett a New Dead Project, Rákosi, Dance or die!!!, Kemény Henrik kombóval játszottunk. A koncert Vendelék tanyáján került megrendezésre, sok szegedi és környékbeli ismerőssel találkozhattunk, a vendéglátás pedig csillagos ötös volt. A sorrendet megkavarták kicsit, ezért végül a NDP mögött játszottunk. Jó volt, érdekes ellentéte volt az előző napi, bőrkanapés pubnak ez a szabadtéri őrület. Vendel a legjobb házigazda, a Kemény Henrik meg valami frenetikusan betalált megint.

Néhány hét szünet után egy négynapos miniturné jött a svéd Trachimbrod-dal, egy januárban elmaradt koncert pótlása volt az apropó, és ha már erre jártak, segítettünk találni még néhány bulit nekik, sőt, el is mentünk velük. Svédnek lenni nem lehet rossz, ha a drága sört leszámítod. Elég nagy állami támogatást kapnak már a kezdő bandák is, így nekik valamivel talán könnyebb ide-oda eljutni turnézgatni, nem akkora áldozat mondjuk a buszbérlés, nem kell havi keresetek nagy részét bedobni a közösbe, ha bukó a buli. Hihetetlenül profi ez a rendszer innen a balkánról nézve. Oké, mi azért eddig sem csináltunk nagy problémát ebből, és szerencsére így is sok helyre eljutottunk, de valahol azért mégis ott van az emberben, hogy mennyire jó lenne, ha minden egyszerűbb, könnyebb és olcsóbb lenne. /// Egyszer a PANKKK hungaroconnection-ös pályázatán póttagok lettünk, ha 4 banda kiesett volna előlünk (jamie winchester, fókatelep, meg mittudomén milyen kurvára feltörekvő zenekarok közül....) , kaptunk volna egy kis támogatás egy külföldi bulihoz. Persze nem mondta vissza senki a pénzt, mi meg vártuk a következő alkalmat, hátha, aztán kinyírták a PANKKK-ot:) Szóval előtte is, utána is magunkra számíthatunk mint minden magyar underground (ne a zenei stílusokra gondolj, hanem a hozzáállásra) formáció. ///

Négy nap volt tervben, mert sajnos a plzen-i bulit nem tudtuk bevállalni az elején. Egerben kezdtünk, Márk az Emptiness Bookingból volt a házigazdánk. Az egri klubok bezárása után néhány hónapos szünet következett, amíg széles összefogással és kemény melóval talpra nem állítottak (kb szó szerint) egy új helyet, ami a belvárosban, a Dobó tértől 2 perce fekszik, ideálisan közel ahhoz, hogy sokan látogassák majd a jövőben. Szóval ez a GLO:B nevű klub, aminek a nyitóbulija volt a szerdai, első állomás. Az alpolgármester zenekara kezdett, a nevükre nem emlékszem, de stílusban közelebb állt valami alternatív, jazz rockos vonalhoz. Kicsit sokat játszottak talán, de mivel az előbb említett úr oroszlánrészt vállalt az új klub létrehozásában, felőlem hajnalig is nyomhatták volna. Utánuk jött az általunk nagyon várt Mite De Cimetiére (temetőmoly) nevű screamo trió, dob, gitár, ének felállásban, elég fasza volt, nagyon bejött a zenéjük, és tök ügyesek. Kellene egy basszer és még frankóbb lenne, de így is remek szettet toltak, és leszámítva a gitárosuk kérdését, miszerint tegezhet-e, elég jó arcoknak is tűntek, hahaha.. Mint később kiderült, közel 150 ember megfordult a helynél aznap este, csak mivel bent engedély hiányában még nem volt pult, inkább az utcán sörözgettek és dumáltak a bandák alatt.

Utánunk jöttek a svédek, élőben sokkal faszább volt, mint lemezen! Afterezni nagyon nem volt időnk, Márknál aludtunk, és másnap 10kor már indultunk is vissza Pestre, mert sajnos melózni kellett kicsit. Köszi egriek, király volt a buli és reméljük sokáig megoldódik a klubkérdés ezzel a hellyel. Márknak (aki amúgy a Téveszmében is tolja) pedig innen is köszönet!

A BálványvérBooking egyik utolsó (?) bulija volt a csütörtöki rendezvény, ahol 3 év után újra játszhattunk a dUNÁVAL!!!!! Már ezért megérte leizzadni egy pillanat alatt, a színpadon minimum 40 fok volt, de mi sokkal többnek éreztük...Összességében király volt, sok cimboránk eljött, Balázs pedig felvette az új számot, ami még inog itt-ott, de végre átesett a tűzkeresztségen. Köszönjük Milánnak és szeptemberben a Khudán remélhetőleg majd szépen meggondolja magát:)

Kassán már volt szerencsénk játszani, februárban nagyon jól sikerült a koncertünk, viszont a várost nem tudtuk megnézni. Most szerettük volna, ezért elég korán elindultunk, de városnézésből nem lett semmi most sem..majd legközelebb. Lukas, a helyi promóter megint minden jóval ellátott bennünket vacsora előtt, a gyümölcstál+csoki kivételesen kedves fogadtatás! A svédek kitalálták, hogy ma este ők akarnak kezdeni, ezért mi zártuk a bulit. Nagyon király érzés volt játszani, a közönség is nyitott és lelkes volt. Szubjektív, de nekem ez a buli volt a kedvencem, annyira fasza volt minden...Koncert után rövid városnézés és móka, elmentünk a Colosseum nevű helyre is, majd mi hajnalban vissza a Tabackába, a svédek szokás szerint a helyi lányokat fűzték inkább (Egerben is ezt csinálták), ahelyett, hogy velünk lógtak volna:) A klubban aludtunk, és a pozsonyi táv miatt elég korán indultunk vissza.

Obluda, Pozsony, hardcore. Eddig szerencsére elkerültük a legdurvább dolgokat, most viszont belefutottunk két brazil sxe vegan hc banda bulijába, pontosabban ők lettek rászervezve a koncertre. Tudomásom szerint ez a két banda aznapra a fehérvári Pucokban játszott volna, de lemondták valami indokkal, szóval nálam alapból mínuszból indultak. A merchasztaluk is érdekes volt, voltak x-es karórák (nem zenekarosak, hanem XXX-esek), óriás övcsatok, amiket a nyújorkerben vagy a léviszben se látsz, és baszki nem hiszed el, de papucsok. Sima, egyszerű strandpapucsok világoskék színben. (Az olasz Left in Ruins nagyon kedves is szimpatikus volt, de sajnos ők játszottak a buli végén, amit én már nem tudtam megvárni) Matus régi cimboránk, ő szervezte anno a Raein bulit is. Most is kedves volt velünk, többfogásos vegan vacsorát kaptunk! Szerencsére mi kezdtünk, utánunk a svédek, aztán jöttek a brazilok. Nem ez volt a legjobb bulink a négy napban, de összességében nem panaszkodhatunk, sokan megnéztek minket, noha az X-es kivarrt, teremben is napszemüvegben nyomuló brazil énekes csávó "alig észrevehetően" unatkozta végig a svédek produkcióját is. Matusnak nagyon hálásak vagyunk a koncertért, jól éreztük magunkat.

Legközelebb szeptemberben találkozunk.

Címkék: budapest sör eger kassa ibrahimovic kofola jumurdzsák turnébeszámoló bálványvér trachimbrod tabacka

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rosaparks.blog.hu/api/trackback/id/tr794688189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2012.08.15. 17:29:29

Srácok, a Saville Inquiry nálam az év egyik legjobb zenei élménye, zseniálisan van összerakva. A Dürer is fasza volt márciusban, csak így tovább.
süti beállítások módosítása