Rosa Parks blog

postrock/experimental/indie band from győr-hungary

Lassan másfél hónap telt el egyetlen koncert nélkül, ezért is volt király dolog, hogy meghívást kaptunk erre a bulira pozsonyi barátaink mellé. A The Ills-es srácokkal nem most játszottunk először, ha jól számolom, ez már a negyedik vagy az ötödik közös koncert volt, ráadásul most egy számunkra teljesen új helyen, Kassán. Az út elég jó volt, szerencsénkre a héten leesett és megfagyott hó nem kapott utánpótlást, így egy rövid miskolci kitérő után időben megérkeztünk a Tabackába. Ez a hely egy nagy kultúrcentrum, földszinten egy hangulatos sörözővel/kávézóval, fent pedig egy tágas koncertteremmel, színpaddal. Mivel a szervező aznapra "csak" 80 embert várt, a színpad előtt játszottunk, amit amúgy is sokkal jobban szeretünk. Kaptunk vacsorát, piát, tényleg elkényeztettek minket Lukasék.

Pozsonyi cimborák kezdtek kb 9kor, jó egyórás szettet játszottak, egyre jobbak. Sajnos csak 3-an voltak jelen a zenekarból egy családi probléma miatt, pedig nagyon kíváncsi lettem volna, hogyan szólal meg a két gitár. Így sem volt rossz egyáltalán, a közönség pedig szépen összegyűlt és nagyon lelkesek voltak. Utánuk eljátszottuk a teljes szettet, nagyon élveztük, és ahogy láttuk, a közönség is aktivizálta magát. Mivel a buli előtt két hétig nem próbáltunk, kicsit tartottunk tőle, milyen lesz a végeredmény, de ez az aggodalom az első szám elején eltűnt szerencsére, mondjuk ebben a kassai fiataloknak is óriási szerepe van, akik nagyon pozitívan álltak hozzánk végig. A koncert után kicsit bandáztunk még, majd az egyik helyi szervező átkísért minket a szállásra, ahol kaptunk két 3 ágyas szobát (ez egy kb 3 csillagos hotel/hostel lehetett, le is esett az állunk, ilyet azért nem szoktunk meg), és aludhattunk pár órát. Másnap reggel aztán egy órát vártunk a klub előtt, mire bepakoltunk mindent a suzukiba és elindultunk haza. Rohadt nagy élmény volt az egész kirándulás, sok kedves embert ismerhettünk meg, játszottunk egy jó koncertet egy igazán lelkes és aktív közönség előtt, és reméljük, hamarosan újra felléphetünk ebben a városban is. Nagyon várjuk a márciusi turnét...

...de addig is: 26-án (vasárnap) az óbudai próbatermekben főpróbázunk a The Static Age és a Fuseism társaságában, aki teheti, jöjjön el!

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rosaparks.blog.hu/api/trackback/id/tr264100006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Imiface · http://zenezenezene.blog.hu/ 2012.03.09. 12:39:17

Most láttam, hogy Ti lesztek az előzenekar a God is an Astronaut előtt... Már megvan a jegyünk a koncertre, de így még nagyobb kedvvel megyünk!:)

guns_of_brixton 2012.03.09. 12:40:35

Köszi, reméljük, ez is egy remek este lesz!:)

Imiface · http://zenezenezene.blog.hu/ 2012.03.09. 12:56:33

@guns_of_brixton: Ha játsszátok a "Dance while you still can"-t, akkor csak remek este lehet!
süti beállítások módosítása